23/9 - Sing for the climate | Zing mee voor het klimaat

Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie dagen iedereen uit om mee te zingen voor het klimaat. Ook de Vismarkt, de trappen van de Basiliek en enkele andere plaatsen in Brussel staan aangeduid als locaties. Bekijk nu de videoclip van het klimaatlied Do it now, met 50 bekende artiesten, en registreer je om mee te doen op www.singfortheclimate.com. Je kunt zelfs je eigen videopclipje posten.

Het (voorlopige) programma van sing for the climate Brussel staat  vast.

Op zondag 23 september om 14:45 is iedereen van harte welkom op de Vismarkt. Samen met duizenden mensen zingen we 'do it now', een meezinger die speciaal door Stef Kamiel Carlens in een nieuw jasje gestoken is en erg aanstekelijk werkt. Bekijk hier de clip.

Het voorlopig programma:

14.45u: Fanfakids

15.30u: Roberto : The voice Belgique

+ mini-concert Renato

16.00u: Toelichting campagne

16.10u: Aanvang oefening lied sing for the climate

17.00u: slotmoment: Nic Balthazar

17.15 -17.45u : Jaune toujours

Het lied is heel eenvoudig en ook mensen die het niet kennen of die minder toonvast zijn, zijn absoluut welkom. Je kunt je ook registreren op de site van het evenement om te laten weten dat je komt en om extra steun te geven.

Vrijwilligers gezocht

Wil je mee helpen aan Sing for the Climate? Vele handen maken licht werk. We zoeken nog gemotiveerde mensen voor een aantal praktische taken. De lijst staat hier.

"Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie dagen iedereen uit om mee te zingen voor het klimaat. Ook de Vismarkt, de trappen van de Basiliek en enkele andere plaatsen in Brussel staan aangeduid als locaties. Bekijk nu de videoclip van het klimaatlied 'Do it now', met 50 bekende artiesten, en registreer je om mee te doen op www.singfortheclimate.com. Je kunt zelfs je eigen videopclipje posten."Do it now

Op de zangmomenten van Sing for the Climate zingt iedereen ‘Do it now’, het klimaatlied dat door Stef Kamil Carlens en meer dan 50 bekende stemmen op muziek werd gezet. De beelden van alle zangmomenten brengt Nic Balthazar nadien samen in een internationale klimaatclip. Op de grootste zingende betoging ooit laten we horen dat we duurzame verandering willen. Dit niet alleen voor onszelf maar ook voor de wereld.

Jaarlijks 300.000 klimaatdoden

Laat dus je verontwaardiging horen, want de klimaatverandering is geen toekomstprobleem. Vandaag al vallen miljoenen slachtoffers in het Zuiden door droogte, overstromingen, mislukte oogsten, ziektes en gedwongen migratie. Wereldwijd zijn er 26 miljoen klimaatvluchtelingen. 325 miljoen mensen kampen met ernstige gezondheidsproblemen door de klimaatverandering. Jaarlijks zijn er 300.000 klimaatdoden. Telkens zijn het de armste en meest kwetsbare mensen die het meest getroffen worden.
De cijfers maken duidelijk dat er geen tijd te verliezen is. Daarom vragen we politici om hoogdringend werk te maken van een rechtvaardig en mondiaal klimaatakkoord. Onze Belgische en Vlaamse politici moeten ervoor zorgen dat we onze CO2-uitstoot met minstens 30% verminderen tegen 2020, als opstap naar 40%. Daarnaast moeten de landen in het Zuiden de middelen krijgen om de huidige problemen aan te pakken en zich klimaatneutraal te ontwikkelen. Daarvoor hebben zij onze steun nodig.

Laat weten dat je komt meezingen op www.singfortheclimate.com - Nodig ook je vrienden, familie en kennissen uit!

We komen dicht bij het punt waarop het klimaat helemaal op hol zou kunnen slaan. Maar het is nog niet te laat om eraan te beginnen. De problemen zijn gigantisch, maar de oplossingen zijn ook gigantisch hoopvol. Onze stem moet gewoon heel luid klinken

 

Nic Balthazar